(به نقل از هفته نامه نیرو)
نامه رسيده، چالشهاي جديد فرا روي فدراسيون ورزشهاي رزمي
مطابق بررسيهاي انجام شده و وبگردي در حوزه بين الملل ورزشهاي رزمي، رشتهاي مجاز براي شركت در بازيهاي داخل سالن آسيا (ايندورگيمز) مشخص شدند. اينکه اين رشته ها ارتباطي با مجموعه ورزشهاي ما دارند يا ندارند، مورد نظر ما نيست، بلکه منظور ما تنها در حيطه ورزشهاي رزمي است. يعني رشتههايي كه محور برنامهريزيها و مطالبات مسئولين فدراسيون ورزش هاي رزمي از سازمان در مورد تجديد نظر نسبت به بودجه فدراسيون شده بود.
اخبار جديد حاکي از اين است که برخي از اين رشته هاي مطرح در ايندورگيمز به دليل اينکه عليرغم آسيايي بودن، توان توسعه در سطح آسيا را ندارند و اين كه سطح کيفي مسابقات زير نظر شوراي المپيک آسيا را پايين ميآورند، از دور مسابقات 2013 کنار گذاشته شدهاند. همچنين مسابقات داخل سالن و بازيهاي هنرهاي رزمي نيز به صورت همزمان برگزار ميشود تا تعداد رشته هاي برگزار شده بالا برود، زيرا مسابقات داخل سالن بعد از بازيهاي آسيايي، دومين بازيهاي شوراي المپيک به لحاظ جايگاه را داشته و از اهميت بالايي برخوردار است.
بر اساس توافقات جديد، کميته برگزاري مسابقات 2013 شهر اينچئون کره جنوبي تنها مجاز به برگزاري 11 رشته ميباشد که عبارتند از: شناي مسافت کوتاه، رقص، کيک بوکسينگ، بيليارد، ورزشهاي الکترونيکي، کوراش، بولينگ، فوتسال، شطرنج، موي تاي و کبدي.
همانگونه که مشاهده ميشود از رشته هاي رزمي فقط سه رشته در اين دوره حضور دارند:
1- کوراش كه تحت نظر فدراسيون جودو فعاليت دارد.
2- موي تاي كه از فدراسيون رزمي منفک شده و بعنوان انجمن مستقل در فدراسيون انجمنهاي ورزشي فعاليت دارد.
3- کيک بوکسينگ كه آن هم داستان هميشگي را دارد و سازمان برگزاري آن WAKO است که با مسئولين فدراسيون ورزشهاي رزمي مشکل دارد و هيچ تيمي به غير از نمايندگان WAKO را در مسابقات خود نميپذيرد!
حال با توجه به غيبت رشته هاي فوق و همچنين حذف رشته هاي ديگري همچون: ووينام، جوجيتسو، کشتي با کمربند، پنچاک سيلات و... بايد منتظر ماند و شاهد بود كه آيا برنامههاي فدراسيون براي ادامه فعاليت رشته هاي مدال آور به بار مينشيند يا خير؟!
همچنين مسئولين شوراي ساماندهي سبکهاي رزمي در وزارت ورزش نيز آيا تجديد نظري درخصوص رشته هاي: ووينام، پنچاک سيلات، آرنيس، کشتي با کمربند و... که پيش از اين بعنوان "کميته" معرفي شده بودند به عمل خواهد آورد.
گفتني است كه ملاک ساماندهي اين رشتهها به عنوان كميته تنها بر اساس مدال آوري در بازيهاي آسيايي داخل سالن بوده است. حال اين سئوال را ميتوان با رياست محترم فدراسيون در ميان گذاشت که عليرغم دانستن مطالب فوق، چرا تاکنون از بازگويي آن در جرايد خودداري كردهاند. آيا يکي از دلايل آن ذينفع بودن خود ايشان در يکي از رشته هاي فوق الذکر نميباشد؟
اعضاي شوراي ساماندهي سبكها و ساير علاقه مندان جهت کسب اطلاعات بيشتر ميتوانند به سايت شوراي المپيک آسيا به آدرس زير مراجعه نمايند:
http://www.ocasia.org/Game/GameParticular.aspx?GPCode=118
حسين شاكري